Първи великденски мини-голф турнир в социален център

Най-добрият отбор ще получи купата "Св. Георги", а най-умелите индивидуални състезатели – медали

Първото мини-голф игрище в социален комплекс в България открива сезона с Първи Великденски мини-голф турнир. Във втория ден на страстната седмица, точно в 11:00 часа, в Комплекса за социални услуги "Св. Георги" в Пловдив заместник кметът Георги Титюков и директорът на дирекция „Социално подпомагане“ Веселина Ботева ще дадат старт на надпреварата като преди това ще подарят на Комплекса и  специализирани стикове за мини-голф. 

Най-добрият отбор ще получи купата „Св. Георги“, а най-умелите индивидуални състезатели – медали. Вече е готова стълбицата за победителите – изработена от възпитаниците на социалния Комплекс.

И докато състезателите мерят точността си, техните приятели от паралелката по готварство към Социалниян учебно–професионален център ще ги подкрепят с пресно изпечени закуски.

Мини-голф игрището беше открито миналата есен. То е изградено изцяло със средствата и труда на потребителите на социалните услуги тук и е любимото им място за игра и почивка. В последните години те практикуват все повече и повече спортове тук. Освен мини-голфа, сред най-новите е стрелбата с лък. Психолозите са категорични, че спортът действа положително на хората със специфични умствени и физически потребности.

Затова плановете на директора на КСУ "Св. Георги" Апостол Делев са още за 1 юни Комплексът да домакинства и първите мащабни спортни игри, организирани от Социалния спортен център - уникален не само за страната ни, а и за Балканския полуостров.