Димитър Рачков подари надежда на болни деца (СНИМКИ и ВИДЕО)

Животът

15-04-2014, 12:00

Снимка:

Plovdivutre.bg

Автор:

Десислава Стаменова

Всичко от Автора

Още по Темата:

Рачков и Бате Енчо боядисват яйца с болни деца в Пловдив

Бате Енчо и аниматори отвориха великденска работилница

Димитър Рачков и Бате Енчо подариха усмивки на болни деца от Пловдив. Чаровните водещи отвориха великденска работилница в Клиниката по педиатрия и генетични заболявания на Университетска болница "Свети Георги".

Шарени яйца и усмихнати зайчета заподскачаха от рисунките на малчуганите. "Тъжно е да си сред болни деца, искам да им помогна", каза Димитър Рачков. "Това е най-малкото, което мога да направя. Държавата обаче е тази, която трябва първо да се погрижи, има какво още да се иска от нея", сподели популярният актьор. "Тяхната усмивка може да се върне само със здраве и аз им го пожелавам. Имам дете и съм благодарен на Господ, че е здраво. Бог да пази България", каза преди Великден Рачков.

Националната инициатива "Приказки без край" е доброволно начинание, в което се включват известни и добри хора. Идеята е болничният престой на децата да бъде по-лек. Аниматори им правят компания и така малките усещат по-леко болката. "Дори да я изпитат, знаят, че е за тяхно добро", каза проф. Владимир Пилософ – председател на Българската педиатрична асоциация. По негова информация чрез усмивки и игри болничният престой на децата се съкращава с 2 до 3 дни.