Рачков и Бате Енчо боядисват яйца с болни деца в Пловдив

След като покажат как се прави, ще раздадат подаръци на малчуганите в УМБАЛ "Свети Георги"

Великденско празненство с участието на актьорите и телевизионни водещи Димитър Рачков и Енчо Данаилов – Бате Енчо, ще се проведе в Клиниката по педиатрия и генетични заболявания на УМБАЛ „Свети Георги“, предава Радио Пловдив.
Празничната програма е част от към Националната инициатива „Приказки без край“ и ще бъде изнесена пред настанените в лечебното заведение деца и диспансерно наблюдаваните малчугани, които заедно с актьорите ще боядисват великденски яйца. 
Ще бъде представена информация за реализирането на Националната инициатива „Приказки без край“, към която УМБАЛ „Свети Георги“ официално се присъединява днес. Кампанията е насочена към подобряване на болничния престой на децата с помощта на мобилни библиотеки и специално обучени аниматори. 
Началото на инициативата „Приказки без край“ е поставено през ноември 2012 г и е насочена към бързото възстановяване на малките пациенти и засилване на емоционалната връзка между децата, родителите и лекарите. Партньор на „Приказки без край“ е Българската педиатрична асоциация.