Спипаха наглия лъжец, представял се за сирак и мамил с икони

Мисия Пловдив

15-04-2014, 14:03

Снимка:

архив

Автор:

Мария Георгиева

Всичко от Автора

Още по Темата:

Наглец лъже, че е сирак. Мами с продажба на икони

Измамникът-сирак искал до 50 лева за икона

Ако сте сред жертвите на измамника, обадете се в полицията

След месеци издирване полицията залови мнимия сирак, мамил с икони. 33-годишният мъж в момента е във Второ районно и предстои да бъде разпознат от своите жертви. Безработният Ивайло Х. се навъртал в района на Централна гара в Пловдив.

Тъй като нямал пари, му хрумнала идеята да купува евтини икони и да ги продава скъпо и прескъпо. Снабдявал се с християнските символи от Църковен магазин на цена от около 4-5 лева за бройка, след което тръгвал да обикаля, за да ги предлага за продажба. Хората му се връзвали и купували, а ако нямал в наличност икони, взимал поръчки за бройка и предплата. Навсякъде лъжел, че иконите са дело на деца от дом за сираци, чийто възпитаник бил и самият той. След това обаче решил, че нямало никакъв смисъл да купува икони от църковния магазин и започнал само да събира поръчки, като нямал никакво намерение да ги изпълнява. До момента е установена само една служителка, измамена от мнимия сирак.

От полицията призовават ако има още опарени да се обадят в най-близкото районно управление. 33-годишният извършител е криминално проявен за кражби и е осъждан.