Цигани окървавиха Ихтиман

Инцидентът се развил вечерта на Цветница в кв. "Изток"

Полицаи от три районни управления предотвратиха разрастването на масов бой между два цигански клана в Ихтиман, потвърдиха за Sofiautre.bg от СДВР.

На мястото са пристигнали униформени от Ихтиман, Самоков и Костенец, за да разтървават разгневените съседи. Заедно с магистрални полицаи от ОДМВР-София те потушили напрежението и не допуснали саморазправа между струпалите се около 300 души.

Инцидентът се развил в квартал „Изток“. Около 19.40 часа на Цветница чрез спешния телефон 112 бил подаден сигнал за разгорещен скандал между два рода на ул. „Белмекен“. Веднага към мястото били изпратени два автопатрула, които заварили на адреса около 300 родственици на основните опоненти.

Предвид създалата се обстановка незабавно били мобилизирани допълнителни подкрепления на полицейски сили от Самоков, Костенец и сектор „Престъпления по пътищата“ към областната дирекция.

Ситуацията била окончателно овладяна около 22:00 часа.

За изясняване на обстоятелствата около инцидента в районното управление били отведени десет души от двете фамилии, от които за срок до 24 часа били задържани четиримата инициатори на разправията. След доклад на материалите по образуваната преписка пред Районна прокуратура - Ихтиман с прокурорско разпореждане на четиримата са съставени актове по Указа за борба с дребното хулиганство. В съдебно заседание районният съд им е наложил административна санкция в размер на 100 лева за всеки.