Ври и кипи до Източната порта на Филипопол

Продължават строителните работи

Кметът на район „Централен” Райна Петрова инспектира работата около археологическия обект „Източна порта на Филипопол”. Усилено се работи по изграждане на паркоместата за автобуси на площад „Александър Малинов”.

От „Източната порта” започва туристическият маршрут на посетителите на Стария град. В момента се изграждат места за спиране на автобусите, оформя се и ново кръгово движение, което ще облекчи трафика. Съобразно изготвения проект, ще бъде поставена хоризонтална и вертикална маркировка. Предстои да се оформят пешеходни пътеки и да се поставят пътни знаци. Археологическият обект се почиства редовно и се поддържа в приличен вид. За неговото състояние грижи се полагат от служителите на администрацията на район „Централен”, ОП „Чистота” и ОП „Градини и паркове”. До един месец обектът ще бъде завършен при спазване на изготвените планове и проекти.

Около „Източната порта на Филипопол” се поставят нови тротоарни плочи и бордюри, оформя се тротоарната настилка, предстои да се извърши и боядисване на оградата.

Това е част от политиката на район „Централен” към увеличаване на туристическия поток и развитие на туризма в града. Оправянето на инфраструктурата, създаване на повече удобства за живеещите в района и грижата за археологическите обекти е част от дейността, която ще привлича и повече турсти във вечния ни град, убедена е Райна Петрова.