Деца боядисаха гигантски яйца в Приморско

Гигантски яйца, високи един метър боядисаха децата в Приморско. Десетки малчугани рисуваха върху огромните яйца. Най-малките вложиха невероятна фантазия и превърнаха заниманията си в истински празник. Дните преди Възкресение Христово бяха отбелязани с изложба, боядисване на еднометрови яйца, музика и много веселие. Събитието, организирано от Община Приморско събра в центъра жители и гости на града.
Децата от СОУ „Н.Й.Вапцаров” и тази година развихриха своята фантазия, като подредиха Великденска изложба в сградата на Общината. Цветните великденски рисунки, предизвикаха голям интерес и хората се редяха на опашка, за да се докоснат до магията на детските творби. Истинска атракция се оказаха еднометровите декоративни яйца. Белите яйца, нашарени от малчуганите с различни цветове се превърнаха в приказна гледка. Кметът на Приморско Димитър Германов и председателят на Общинския съвет Миглена Барцулева също се включиха в забавленията на най-малките. Децата, багриха яйца, рисуваха с пастели и бои, а някой показваха талант с тебешири.
Празничната обстановка бе допълнена от подходяща музика, а жените от Пенсионерски клуб „Морска звезда” раздаваха за здраве домашно приготвени ястия и сладки. Центърът на морската община се превърна притегателно място за всички, които тачат най-големия християнски празник.
Част от празничната програма бяха и децата от ЦДГ „Русалка”. Детската градина стана работилница за цветни яйца, а дървото пред сградата грейна с великденска украса.
Празничната програма продължава с фолклорен концерт „Камбани бият, Великден дойде" с участието на Квартет „Китен", ДТС „Приморче", ДФФ „Урдовиза", ТК „Астея" и Мъжка и женска битова група при читалище „Георги Кондолов" – гр. Царево, който ще започне от 19:00 часа на Амфитеатър Приморско.