Стоянка Мутафова: Добре съм, играя на пълни салони

Актрисата обясни защо държи на правилния говор

Добре се чувствам, понеже работя все още. Аз, ако не работя - не се чувствам добре. Пътувам и играя на пълни салони. Не съм отхвърлена още, макар годините ми. Не съм допускала, че мога на тези години да се явявам на сцена”. Това разказа в интервю за Нова телевизия голямата българска актриса Стояна Мутафова.

„На мен по израза на лицето ми личи, че не съм много весел човек„На нея не й личи и ми се струва, че тя е по-веселият човек. По-оптимистично гледащият човек от нас двете, е тя”, обясни от своя страна дъщерята на актрисата – Мария Грубешлиева – Муки. Тя призна, че живее в малко измислен свой измислиен свят и добави: Мечтая много неща, но не знам дали могат да се реализират”.

Дъщерята на голямата актриса приза още, че е изключително открит характер, от който губи.

Грубешлиева казва, че е малко уморена от театъра, въпреки че й се играе на сцената: „Израснах в театъра, бях в театъра, станах малко жертва на театъра, от това, че съм в сянка. И всичкото това от една страна ме кара да искам да играя, от друга – този мой сблъсък с театъра ме беше уморил. Да играе ми се, но чак сега – 20 години, след като напуснах Младежкия театър”.  

„Баща ми ме е учил да говоря много правилно. И аз от тогава не правя никакви грешки в своя говор. Аз никога няма да вдигна телефона и да кажа „Кой търсите?”, ще кажа „Кого търсите”, обясни Стоянка. Тя добави, че падежите в езика са важно нещо.

Актрисата изрази огорчението си от съвременното образование и попита: „Не учат ли тези наши млади хора? Те не знаят нашата история, историята на нашата държава, на нашия живот. ... Поне напоследък това, което е било – след Освобождението. Не се интересуват, не ги ли учат в училище”.