До 23 градуса ни сгряват в почивния понеделник

Животът

20-04-2014, 15:29

Снимка:

plovdiv.utre.bg, архив

Автор:

Plovdivutre.bg

Всичко от Автора

Още по Темата:

Времето през април - от 0 до 29 градуса

Магнитните бури - много шум за нищо

Температурите се покачват

Времето в понеделник

През нощта над почти цялата стана ще се изясни. В сутрешните часове на места в низините ще има мъгла или ниска облачност. Минимални температури ще са между 5 и 10 градуса. В понеделник ще преобладава слънчево време. В следобедните часове ще се развива купеста облачност. На отделни места, главно в планинските райони ще превали краткотрайно. Вятърът ще е слаб от изток, югоизток. Максимални температури между 18 и 23 градуса, сочи прогнозата на Националния институт по метеорология и хидрология към БАН.

Атмосферното налягане ще остане почти без промяна, ще е малко по-ниско от средното за месеца.

Времето над планините

Над планините ще има променлива облачност, по-значителна в следобедните часове, когато на места ще превали краткотрайно. Вятърът ще е слаб до умерен. Максималната температура на 1200 метра ще е около 12 градуса, на 2000 метра около 5 градуса.

Времето за Пловдив и региона

През нощта облачността ще е незначителна. До обяд над Горно Тракийската низина и Родопите ще е слънчево. Температурите ще се повишат още. След обяд ще се развива купеста облачност и на отделни места, главно в планинските райони ще превали краткотраен дъжд. Вятърът ще е слаб от югоизток. Минималните температури ще бъдат между 5 и 10 градуса, а максималните между 18 и 23 градуса. Не се очакват опасни метеорологични явления.