Американците не вярват в Теорията за големия взрив

За повечето северноамериканци няма съмнение обаче, че пушенето предизвиква рак

Повечето американци не вярват в глобалното затопляне. Това става ясно от скорошно изследване на агенция AP и агенцията GFK. Спроед резултатите повечето жители на Северна америка са убедени, че пушенето предвизвиква рак. Те обаче са скептични за възрастта на Земята и Теорията за големия взрив.

Анкетиращите са питали участниците в изследването дали вярват в няколко твърдения. Едва 4% от анкетираните се съмнявали, че пушенето предвизвиква рак, 6% са се усъмнили в това, че мозъчните болести са проблем, който засяга мозъка.

Същевременно 4-ма от 10 са заявили, че не вярват, че земята става по-топла или са посочили, че не вярват, че това е резултат от човешката дейност. Други са посочили, че са склонни да се съгласят, че планетата ни е на 4,5 млрд. години, както и че животът е еволюирал чрез естествен подбор. Над половината – 51%, са поставили под въпрос Теорията за големия взрив.

Резултатите разочаровали някои от водещите американски учени, сред които и няколко нобелови лауреати. Според тях въпросните твърдения, в които хората се съмняват, са доказани.