Измамница се обажда от името на изчезналата Валя от Бургас

Шарлатанката се опитвала да измъкне пари от семейството

Телефонни измамници са атакували притесненото семейство на изчезналата медицинска сестра от Бургас Валентина Иванова. На телефон на близък роднина е позвънил непознат номер, а отсреща се чул плачещ женски глас да казва: “Жива съм, помогнете...” Полицията веднага е била информирана, но разследващи са установили, че става дума за рекетьори, които се опитват да измъкнат пари от семейството.

Мистерията около красивата медсестра продължава вече седмица, а от нея няма и следа. Не е открит нито трупът, нито някакво послание от нея.

Приятелят на Валя, който е полицай, непрекъснато споделя нейни снимки във фейсбук и призовава и останалите да го правят, за да може повече хора да търсят изчезналото момиче. На Великден Валентин разплака десетки с посланието, което публикува във фейсбук: “И небето заплака в този тъжен ден. За мен, за роднините на Валя и за всички хора, които я познават и обичат. Дали това са капки дъжд, или сълзите, които сме пролели от мъка и надежда да се върнеш пак при нас. Обичаме те силно, сърцата ни се късат, докато часовете вървят ли вървят бавно и мъчително в нощта и тъмния ден до мига, в който ще мога да те прегърна и целуна. Моля се да си силна, където и да си. Не си сама, ние всички сме с теб!”

“В Лозово, вместо да си честитим Великден, като се срещнем по улиците, се питаме има ли нещо ново за Валя. Всички са притеснени”, сподели кметицата на квартала Неда Стайкова, пише 24 часа. Бащата на 25-годишната Валя Иван Иванов е бил забелязан на великденската служба в центъра на квартала на 20 април вечерта. На свои близки той споделил, че версията за самоубийство все повече издиша. От полицията обаче продължават да са категорични, че случаят за тях е изяснен в детайли и разполагат с достатъчно данни, че момичето е посегнало на живота си, но заради изричното настояване на семейството не дават повече гласност.

Не се съобщава полицията да е идентифицирала и заловила измамниците - рекетьори за които твърдят, че са се представили за изчезналата Валентина.