Търсят Валя с лодки в морето

Близките й се молят да е отвлечена, дирят я в нета и на английски

Приятели на изчезналата бургазлийка Валентина Иванова и близки на годеника й Валентин Георгиев търсят младата жена по крайбрежието. Някои от тях са влизали и с лодки в морето, след като разследващите стигнаха до версията, че тя най-вероятно се е самоубила.

Вече цяла седмица от медицинската сестра няма и следа. В четвъртък приятелят й Вальо организира техни общи приятели в първата акция по издирването й. Групата се събра сутринта в петък на Северния плаж в Бургас. Около двайсетина души се разделиха на групи и започнаха да обикалят плажа, като се взираха дълго и навътре в морето. Част от доброволците поеха в посока към Сарафово, а другите тръгнаха на обход към моста и пристанището. Близки на девойката от няколко дни обикалят и крайбрежието на юг - от Крайморие до Созопол.

В същото време приятелят на медицинската сестра не спира да търси помощ и във Фейсбук. Той залива мрежата през час с призиви и молба хората да разпространяват снимката, където могат. Фотоси на изчезналата Валя вече са публикуване и в няколко чуждестранни сайтове с текст на английски. Повечето от близките на жената вярват силно, че тя е жива, но никой не може да обясни, нито да предположи какво се е случило с нея. В четвъртък в Бургас се заговори, че Валентина се е върнала в дома си. Подобна информация се появи и в социалната мрежа. Приятелка на медсестрата написа, че има сигурна информация, че се е върнала. Слухът обаче не се оказа истина. "За съжаление момичето го няма. Всички се надяваме на чудо. Дори се молим да е отвлечена - пак е по-добре, отколкото да се е самоубила. Тогава ще има и надежда, че ще бъде открита колкото и далеч да е отведена", заяви кметицата на кв. Лозово.

Валентина не е оставила предсмъртно писмо, нито е подсказвала с нещо, че е нещастна. Хората в квартала я виждали винаги усмихната и лъчезарна, пише "Стандарт". На всички направило впечатление, че за кратко време отслабнала драстично.

Те обаче си обяснявали промяната с ежедневните й тренировки, с които поддържала фигура. Още миналата седмица се заговори, че медицинската сестра приемала медикаменти за отслабване и други хранителни добавки. Една от хипотезите е, че е изпаднала в тежка депресия, след като научила от гинеколога си, че не може да роди дете. Видимо обаче по нищо не личало, че тя е притеснена.