Лекари се борят за живота на родилка, тежка 160 килограма

Тя била приета в отделението с високо кръвно налягане и белодробен отток

Лекарите от реанимацията на сливенската болница "Д-р Иван Селимински" се борят за живота на 37-годишната родилка Зорка Горчева от котелското село Градец, която родила там със секцио момче ден преди Великден. Пациентката е рискова, защото тежи 160 килограма, обясниха от болницата. Тя била приета в отделението по спешност в събота по обяд с високо кръвно налягане - 230-170, и белодробен отток. Въпреки това бебето - момченце, дошло на този свят живо и здраво.То е шесто поред дете за жената, най-голямата вече било на 18 години. Освен 6 деца, Зорка има и 7 неуспешни бременности, завършили с аборти, довериха запознати.

Майката вече е стабилизирана, но все още има опасност за живота ѝ, съобщиха вчера след обяд от болницата.В Градец казаха, че Зорка Горчева живее на семейни начала с Димитър Метев, но без сключен граждански брак. Това е обичайна практика в ромските семейства, за да получават жените социални помощи като самотни майки, съобщава в. 24 часа

Иначе Димитър не отричал бащинството си над шестте отрочета. Той и Зорка работели по временната заетост към кметството. Преди да излезе в майчинство, едрата жена метяла селските улици. Ние стискаме палци на плодовитата Зорка да се върне при децата си и някой да и каже, че има хапче антибебе.