Зверски убитото дете искало захарен памук

Бащата, който уби 7-годишната си дъщеря Пламена, може да получи между 10 и 20 г. затвор

Няма подадени сигнали за насилие, упражнено от бащата Пламен Петров над 7-годишната му дъщеря Пламена - нито в полицията, нито в отдел “Закрила на детето”, нито в ОУ “Васил Априлов”, където момиченцето е учило в I клас. Това заявиха вчера от трите институции в Русе по повод смъртта на Пламена, съобщава "24 часа". Привечер на Великден детето е закарано в спешното отделение на болницата, където е починало. Бащата е задържан за 72 часа заради нанесен побой над детето.

“До момента единствените сигнали, подавани в полицията, са за скандали на бащата със съседи. По тях има образувани преписки - една през 2011 г., две - през 2012 г., и една през 2013 г. На бащата са съставяни предупредителни протоколи, като не са били образувани досъдебни производства”, каза шефът на ОД на МВР главен инспектор Георги Великов.

Вероятно тези скандали със съседите са причината никой от блок “Мура”, където се разиграла драмата на Великден, да не сигнализира институциите в какви условия живеят двете деца на бащата - починалата Пламена и Десислава, на 3 г. и 9 месеца. Съседи обаче често са чували скандали от дома на Петров и писъци на двете момиченца. Но за да не станат жертва и те на агресията на Пламен, който според тях обичал да си пийва, си мълчали.

Според оскъдните данни от аутопсията по детето са били нанасяни удари с тъп предмет, ръце и крака. Тръгна и слух, че сърчицето на Пламена не издържало и се пръснало, когато един от ритниците на бащата попаднал в гърдите . И от “Съдебна медицина”, и от полицията вчера отказаха да говорят по тази версия, тъй като от окръжната прокуратура е наложена забрана.

Поредният скандал тръгнал от молба на детето да отиде до търлата (местния панаир с люлки и захарен памук). Това се случило около 17 ч. 38-годишният баща отказал, но Пламена настоявала. Това ядосало родителя и той се нахвърлил с юмруци и ритници върху детето пред очите на жената, с която живеел - Елена П., на 32 г., сестричката Десислава и още един мъж, който бил на гости.

Колко време е продължил зверският побой, още не е изяснено, но в един момент бащата видял, че детето спряло да мърда, и след като не напипал пулс, се обадил на “Спешна помощ”. Не дочакал линейката и с момиченцето на ръце и Елена тръгнали пеша за болницата.

Още по темата четете в Bulgariautre.bg.