Делото срещу плана за застрояване на "Бедечка" продължава на 28 май

Един от шестимата ищци днес си оттегли жалбата

Делото срещу застрояването на парк "Бедечка" ще продължи в края на май. Предстои да бъде изготвена и представена в съда съдебно - техническа експертиза, която да установи дали в одобрения Подробен устройствен план на терена са отредени урегулирани поземлени имоти на жалбоподателите, точно къде попадат и какво се предвижда за тези имоти според плана. Ищците трябва да представят пък решенията на общинска служба "Земеделие" за възстановяване правото им на собственост върху земеделските земи и приложените към тях скици.

Делото е образувано в Административен съд Стара Загора по жалба на шестима собственици на земи в района, които не са включени в плана и не са овъзмездени. Те настояват да се обяви за нищожно решението на Общински съвет Стара Загора, с което е доборен ПУП за застрояване на територията. Адвокатът на жалбоподателите Тонка георгиева обясни, че жалбоподателите искат плана да бъде преработен, а собствениците да си получат имотите на местата, за които имат документи. Неочаквано днес един от ищците оттегли жалбата си, без да обяви мотиви.

Ответни страни по делото са Община Стара Загора, две големи вериги хипермаркети с инвестиционни интереси, голяма местна фирма и сдружението на собствениците на земи в парка "Бахчи Бедечка". Те направиха възражения и оспориха пред съда основанието на жалбите, по които е заведено делото.

Следващото дело е насрочено за 28 май.