Раздават голям курбан в Поморие за да прогонят нещастията в града

Отец Иван и отец Петър ще се молят за здравето на жителите на морския град

Голям курбан ще раздадат в Поморие за да се заклеймят серията нещастия и смърт сполетели града през последния 1 месец. В организацията  на курбана ще участват и почернените родители на убитата преди две седмици 8-годишната Александра. С курбана жителите на Поморие ще почитат смъртта на всички загинали при нелепи инциденти и ще отправят молитви към Господ да ги закриля от бедствия и тежки болести. Седмица преди убийството на Александра в морето изчезна и 35 годишният рибар Емил Масларов. Тялото му все още не е намерено.

Казаните с курбан ще бъдат осветени от отец Иван, отец Петър и архимандрит Йеротей. Преди това ще има водосвет за здравето и благоденствието на жителите в Общината. Службата ще бъде на 25 април /петък/, в 12:00 часа, на площад “Св.св. Кирил и Методий”. Курбанът ще се раздаде на същото място след службата. В случай на лоши метеорологични условия водосветът ще бъде отслужен в храм „Свето Рождество Богородично”.

Както първи burgas.utre.bg съобщи в Поморие преди три дни се появи черен щъркел. Вместо радост обаче, птицата предизвика уплаха и недоволство от страна на местните. Според тях черният щъркел носи изключително лоша поличба. В Поморийски район, черен щъркел не е бил забелязан преди повече от 50 години.  Тогава, след появата му, в Поморие настъпили редица нещастия- катастрофи с деца, починали много млади хора, убийства. Поморийци допускат, че щъркелът е пристиганал по-рано в района, и именно появата му е предизвикала нещастието с 8-годишната Александра, което потресе цял свят.

След изчезването на медицинската сестра Валентина Иванова, жителите на Бургас също поискаха в областният град да се раздаде курбан. Точно, когато целият град беше настръхнал в очакване на новини за Валя, 22-годишният Тодор Атанасов пък уби жестоко съученика и свой съсед Николай Христов от ж.к. „Славейков”. По подобен начин през 2011 година в Приморско местните жители направиха курбан, след като за кратко време в морския град бяха погребани много млади хора, загинали внезапно.