Роми "погребаха" собствения си бизнес

Данко Каракашев се сбогува с павилион, който изхранва 3 семейства

Рано сутринта багери и фадроми започнаха акция по събарянето на незаконни постройки в ромския квартал "Столипиново" в Пловдив.

"Над 200 души остават без работа, не сме получавали социални помощи. Питате ли ни как живеем?", вайкаше се Данко Каракашев от Столипиново минути след като пред очите му бе бутната поредната незаконна сграда в квартала.

Данко вече е бивш собственик на магазинче за пакетирана стока. Той "погреба" собствения си павилион, заради заплахата от общината, че ако не го направи сам, ще му бъде премахнат принудително.

"3 семейства се прехранваха от моя бизнес. Сега какво ще стане?", пита се Каракашев. Той твърди, че някои постройки са и ще бъдат премахнати, но други ще си останат на мястото.

Искам да има трева, но вижте какво има тук, казва Данко и сочи опустошената част от улицата. Кметът пък за първи път го виждам, за първи път идва сред нас, отсече недоволният гражданин.

Пострадалият от днешната акция в Столипиново разказва, че бизнесът му е там от 20 години. В магазинчето му се е продавала само българска стока. Сега човекът се вайка и се чуди какво ще е бъдещето на семейството му. „Кажете ми къде да ходя, какво да правя вече?“, пита о Данко, докато наблюдава как багерите продължават да бутат незаконните постройки на съседите му.

Още за акцията по събаряне в ромския квартал вижте ТУК и ТУК.