Проектът за музей при Ларгото е в застой

Работата трябва да приключи през 2015 г.

Проектът за изграждането на открит музей при Ларгото в София е в застой. Това заяви кметът на Йорданка Фандъкова. Проектът е вече на 2 години, въпреки това към момента не само не е започнало неговото довършване, но и Министерството на културата не е обявило обществена поръчка.

Кметът заяви още, че за надява от културното ведомство да задвижат процедурата, за да не бъдат изгубени средства, информира Дарик радио. Тя добави:

„Вече сме май месец. Проектът трябва да приключи следващата година. Все още няма обявена обществена поръчка. Етапът, на който е Министерството на културата, е провеждане на процедура за избор на изпълнител. Проектът е отпреди няколко години, той беше променям. Ние сме готови да съдействаме, ако трябва да се променя, да се съгласува отново с направлението на архитект Диков. Наистина се притеснявам. Говорила съм много пъти с министъра на културата. Той разбира ситуацията и съм сигурна, че прави всичко възможно".

Фандъкова се срещна с представители на Американската търговска камара по време на работна закуска на тема: „София по-добър град за живеене, по-добър град за бизнес”. Тя обобщи и данни за развитието на метрото, информира „Фокус”.

"По отношение на инфраструктурата и транспорта, искам да кажа че метро отсечката в София е с 31 км дължина. Важна метро отсечка е тази, която свързва летището с Централна гара", обясни Фандъкова. Проектът е много сериозен и интегриран, заедно с този важен участък е участъкът на отсечката в квартал „Младост” до Бизнес парк.

Други важни участъци от инфраструктурата на София е кръстовището на Семинарията, което ще завърши в началото на юли. Кръстовището на Лъвов мост, което се очаква да бъде готово през месец октомври, също е един от важните акценти в инфраструктурата на града. „Целта на тези нови обекти е да облекчи трафикът в София”, каза Йорданка Фандъкова, като добави че в момента се изпълнява реконструирането на моста на 4 км. на „Цариградско шосе”.