Депутати и артисти пътуват за погребението на Мария Данаилова

Животът

25-04-2014, 14:09

Снимка:

24chasa.bg, архив

Автор:

Десислава Стаменова

Всичко от Автора

Още по Темата:

Почина съпругата на Стефан Данаилов+

Цяла България се моли за здравето Стефан Данаилов

Съпругата на Ламбо обичала пловдивската Драма

Група от Драматичния театър в Пловдив и депутати от града утре ще бъдат до Стефан Данаилов. В 12 часа в храм "Свети Седмочисленици" в столицата е погребението на съпругата и музата на актьора - Мария Данаилова. Тялото й ще бъде положено в частния гробищен парк в Бояна.

"Ще изпратим Мария по последния й път", каза пред Plovdivutre.bg директорът на Драмата Кръстю Кръстев. "Тя беше наша почитателка, обичаше театъра и е гледала много наши постановки", сподели той.

Уважението на театралите в Пловдив към семейство Данаилови е голямо. Преди близо 6 години, докато бе министър на културата, Стефан Данаилов осигури средства за основен ремонт на Драматичния. Миналата година при вестта за пожара в театъра Ламбо се разплака. После помогна за възстановяване на щетите. Актьорът е организатор и на фестивала "Сцена на кръстопът".

На погребението на Мария ще присъстват и активисти на БСП от Пловдив. Разбира се, че ще има наши представители, заявиха от пресцентъра на Левицата в града. Стефан Данаилов бе два пъти водач на пловдивската листа на червените при парламентарни избори.

Мария Данаилова почина в два часа сутринта във вторник срещу сряда. Тя си отиде от бъбречна недостатъчност, комбинирана с инфекция на белите дробове.