И служителите на „Обредни дейности“ се включват в пролетното почистване

Утре ще почистват парцели 1 и 2 в гробищния парк от 9.00 до 13.00 ч.

Служителите от общинското дружество „Обредни дейности“ ЕООД в Стара Загора утре ще почистват парцели 1 и 2 в гробищния парк от 9.00 до 13.00 ч.

Всичките 11 служители ще участват в пролетното почистване на парцелите, като ще събират окосената трева, прорасналите храсти и отрязаните ниски клони на дърветата. Осигурени са чували, ръкавици и необходимите пособия за извършването на тези дейности, увери управителят Белчо Белчев.

Гробищният парк се поддържа по график от съответното общинско звено, но заради пролетните дъждове растителността е избуяла, затова ще помогнем за привеждането му в угледен вид, уточни Белчев, който отскоро е на този пост след проведен конкурс.

Скоро общинските служители от  дружество „Обредни дейности“ ще имат служебни униформи, които ще бъдат различни за веселите и тъжните ритуали.

За най-щастливия ден в живота на новобрачните се подготвят различни видове ритуали, според характера на бракосъчетанието – в зависимост от това дали е за първи или пореден път, има ли родени деца от съвместното съжителство и т.н. 

Предвиждат се различни ритуали за отбелязване и на съответните годишнини от сключването на брака в семействата. Служителите са решени да бъдат в крак със съвременните тенденции в ритуалността и по отношение на посрещането на новите членове в семействата, както и за най-тъжните дни в тях.