20 казанлъшки ученици заминаха на бейзболно обучение в САЩ

Ученици от ПМГ „Никола Обрешков“ и ПГ по лека промишленост и туризъм заминаха на бейзболно обучение във Форт Уейн, Индиана.

Пътуването и пребиваването в САЩ са по линия на Американската организация „Уърлд Партнерс България“, подготвила образователна и културна бейзболна обменна програма, в резултат на която са избрани учениците от Казанлък.

Посещението е в рамките на 9 дни, където те ще посетят Световната бейзболна академия във Фолт Уейн, ще се обучават там и ще наблюдават работата на професионален бейзболен отбор. Заедно с това казанлъчани ще разгледат културни забележителности и ще се запознаят с местните традиции.

Учениците са придружавани от учителите по физическо възпитание Николай Скляров и Симеон Кушев, както и Ричард Уитмер, управител на „Уърлд Партнерс България“, и съпругата му Джуди.

Кметът на община Казанлък Галина Стоянова отправи пожелания за лек път на казанлъшките таланти по бейзбол, добро представяне по време на обучението и много впечатления, които да споделят след своето завръщане от САЩ.