В Казанлък почитат Деня на Земята с общински пленер за детска рисунка

Пленерът ще се проведе в гр. Казанлък на 27.04.2014 г. от 10.00 до 14.00 часа в парк „Северен”.

Всяка година Международната мрежа за Деня на Земята координира действията на повече от 12 000 партньори в 174 държави, насочени към опазване на планетата Земя и съхраняване на живота върху нея.

България е една от първите страни, присъединили се към международното отбелязване на Деня на Земята, започнало от 1990 г. не е само голям и популярен, но наистина глобален празник - Ден на Земята, ден на общият ни уютен дом.

Основната идея, около която са се обединили всички хора днес, е за по-чиста и здравословна околна среда и за съхраняване на живота на планетата.

Във връзка със Световния ден на Земята Местната комисия за борба с противообществените прояви на малолетните и непълнолетните /МКБППМН/ при Община Казанлък организира Първи общински пленер за детска рисунка.
Целта на провеждането на пленера е опознаване на културно-историческото наследство на Казанлък – част от планетата Земя, стимулиране на детското творчество в областта на изобразителното изкуство.
Пленерът ще се проведе в гр. Казанлък на 27.04.2014 г. от 10.00 до 14.00 часа в парк „Северен”. В него ще участват ученици от първи до осми клас от пет училища от община Казанлък – ОУ „Кулата“, ОУ „Н.Й. Вапцаров“, СОУ „Екзарх Антим І“, ОУ „Христо Ботев“, с. Енина и ОУ „Св. Климент Охридски“, с. Горно Черковище.

Учениците ще бъдат разделени в две възрастови групи - от 7 до 10 години и втора възрастова група -  от 11 до 14 години. Организаторите предоставят на участниците нужните им материали за провеждане на дейността.

С творбите от пленера ще бъде подредена изложба същия ден на улица „Искра” в 17.00 ч., където ще бъдат връчени грамоти за участие с отпечатък рисунка на всеки малък автор.