Левскарите пак на колене пред Ботев (СНИМКИ)

Жълто-черните спечелиха с 2:0 в Коматево, Куртеан и Цветков бележат

Ботев (Пд) отново постави Левски на колене и го победи с 2:0 в дербито от 35-ия кръг на „А“ група. Головете за канарите вкараха Александру Куртеан в 42-ата минута и Иван Цветков в 89-ата. По този начин жълто-черните почти си осигуриха 4-о място в крайното класиране и имат вече актив от 60 точки.

Минути преди началото на двубоя 22-ма малчугани изведоха футболистите от двата отбора на терена. След като тимовете на Ботев и Левски се поздравиха, момчетата и момичетата, които са между 7 и 12 години, бързо се оттеглиха от терена.

Ботев имаше късмета да открие резултата при първото си по-сериозно положение. В 42-ата минута Доре набра скорост и пусна пас към Хамза в наказателното поле. Там тунизиецът не успя да вкара, тъй като вратарят на „сините“ Блажевич го блокира. Топката обаче попадна в Куртеан, който с левия крак я прати в горната част на мрежата на Левски за 1:0.

Гостите имаха две 100-процентови ситуации. Първо Туре се откъсна сам срещу Стаховяк, но вратарят на канарите спаси.

След това Божинов бе изведен също в чиста позиция, но силният му шут с десния крак излезе в аут.

Така се стигна до 89-ата минута, когато Доре се възползва от грешка на защитник на Левски и напредна по десния фланг. Последва пас по земя към Иван Цветков, който засече технично с крак от 4-5 метра за крайното 2:0.