Скандално! Пребиха член на младежката ГЕРБ пред централата на партията!

От партията осъдиха остро инцидента; убедени са, че е политически мотивиран

Брутален инцидент постави началото на грозната предизборна кампания за евровота на 25 май. Член на младежката организация на ГЕРБ е бил нападнат и пребит без причина пред централата на партията в София.

Още по-скандалното е, че младежът е нападнат в гръб, без да е разменил каквито и да било реплики с нападателя си. Ето защо от ГЕРБ смятат, че става дума за политически мотивиран акт, който е бил предварително подготвен.

Пострадалият е потърсил лекарска помощ в "Пирогов", където е и освидетелстван от съдебен лекар. Служителите на 4 РУП в столицата веднага са задържали извършителя, а самоличността му не се споменава.

От партията осъдиха остро инцидента в отворена декларация. Ето пълния ù текст:

"ГЕРБ категорично осъжда бруталния инцидент на насилие, с който започна предизборната кампания.

Днес следобед, пред Централата на ГЕРБ беше нападнат и бит без причина член на МГЕРБ. Младежът е пострадал и е освидетелстван от съдебен лекар в "Пирогов". Тревожно е, че потърпевшият е бил проследен на излизане от главния вход на Централата на партията и нападнат в гръб, без да е осъществен какъвто и да било вербален контакт с него от страна на нападателя. Поради това считаме, че инцидентът е предварително подготвен и зад него стоят единствено политически мотиви.

ПП ГЕРБ настоява МВР незабавно да разследва инцидента и да разкрие кои са поръчителите на нападението, както и мотивите за извършването му. Призоваваме министърът на вътрешните работи и главният секретар на МВР да предприемат категорични действия за гарантирането на сигурността на гражданите и опазването на реда в страната по време на предизборната кампания. В същото време изказваме благодарност към служителите от 4 РПУ в София, които незабавно задържаха извършителя на нападението.

Днешният инцидент обаче е поредният категоричен пример, че правителството и в частност ръководството на МВР не се справят с гарантирането на сигурността в държавата, въпреки шумно рекламираните от тях успехи в борбата срещу организираната и битовата престъпност.

За нас окървавяването на предизборната кампания е не само атака срещу ПП ГЕРБ, но и пореден опит българските граждани да бъдат отвратени от политическия процес и по този начин да бъде намалена още повече избирателната активност в деня на вота.

В началото на предизборната кампания още веднъж призоваваме лидерите и ръководствата на всички политически партии да запазим конструктивния диалог в надпреварата. Нека кампанията да бъде сблъсък на политически платформи и идеи, а не на компромати, лични атаки и насилие. Призоваваме също така всички участници в европейските избори да се разграничат от днешния инцидент и да осъдят всички подобни действия. От ПП ГЕРБ категорично заявяваме, че въпреки днешния криминален акт и всички подобни политически провокации, ще продължим да водим позитивна предизборна кампания."