Задържаха 18-годишен ученик за двойното убийство в Джебел

Младежът направил пълни самопризнания. Бил близък с жертвата си

18-годишен мъж е задържан в 1 часа тази нощ за зверското двойно убийство на 24-годишната Джейлян и дъщеричката й Джейда в Джебел. Той ще остане в следствения арест в Кърджали за срок до 72 часа с постановление на прокуратурата.

Късно снощи 18-годишният тийнейджър е направил пълни самопризнания пред разследващите случая, съобщава Дарик. Двойното убийство е било извършено с брадва.

Задържаният Мерт Мехмед е ученик в местната гимназия по тютюн.Тийнейджърът и убитата майка са били близки. Във фаталната нощ той е влязъл през терасата, за да вземе пари. Знаел е, че тя държи в себе си големи суми. Знаел е и мястото, на което се намират.

Предполага се, че Джейлян Юсуф се е събудила, видяла го е и по тази причина е била убита.

В града се говори, че двамата са имали интимна връзка. Телата на майката и детето бяха открити вчера в апартамента, в който са живеели.

По случая е образувано досъдебно производство под наблюдение на Окръжната прокуратура в Кърджали. Задържаният е привлечен като обвиняем по чл.116, ал.1, т.4 и т.6 от Наказателния кодекс за умишлено умъртвяване на повече от едно лице, едното от които малолетно, като деянието е извършено с особена жестокост.