Четвърти ден търсят потъналото семейство край Винево

Изпускат язовира

Вече четвърти ден издирват телата на семейството, което беше пометено от водния ад в село Винево. Дотук резултатите по издирването са неуспешни. Днес водата в язовира ще бъде контролирано изпускана от южната му страна. Необходимо е нивото да спадне до 1 метър, заблатеният участък да се почисти, за да облекчи претърсването, пише Преса.

Третият ден от акцията по издирването на телата приключи към 18.30 часа вчера без резултат. Областният управител на Хасково свика щаб, който започва работа днес.

С близо 50 сантиметра е спаднало нивото на водата в близкия язовир "Родопи", източването му започна на втория ден от изчезването на семейството. През цялото време на изпускането на водата спасителни екипи са претърсвали с дълги пръти дъното на водоема, но не са се натъкнали на телата на тримата Рамаданови.

Четиричленното семейство изчезна край Винево на 24 срещу 25 април. Мостът край селото пропаднал вследствие на проливните дъждове и последвалите наводнения. В петък беше открит трупът на една от изчезналите жени - д-р Ширин Рамаданова от Кърджали. Тя пътувала заедно с родителите си и четиригодишния си син.