Европейски избори - срокове

На 04.05.2014 година е срока за подаване на Заявления за гласуване с подвижна кутия при произвеждане на Избори за членове на Европейския парламент от Република България на 25.05.2014 год.

Заявлението за гласуване с подвижна избирателна кутия (Приложение №19) се подава на основание чл. 37, ал. 1 от ИК от избиратели с трайни увреждания, на които не им позволяват да упражнят избирателното си право в изборното помещение, но желаят да гласуват с подвижна избирателна кутия. Те могат да заявят желанието си в писмена форма чрез заявление по образец. Място на подаване: в сградата на Община Стара Загора – ЦУИ. Прилагат се документи на ТЕЛК, НЕЛК.

Заявлението трябва да е саморъчно подписано и може да бъде изпратено по пощата, факс или електронно заявление през интернет страницата на община Стара Загора.

 

На 10.05.2014 година е краен срок за Заявление за вписване в избирателния списък по настоящ адрес за произвеждане на Избори за членове на Европейския парламент от Република България на 25.05.2014 год.

Предварителните избирателни списъци са изготвени по постоянен адрес на лицата. Гражданите, които имат постоянен и настоящ адрес в различни населени места, могат да подадат заявление да бъдат включени н избирателния списък по настоящ адрес. Място на подаване: в административните бюра, кметствата, кметските наместничества.

Заявлението се подава лично, през интернет страницата на община Стара Загора или на сайта на ГД  ГРАО /за лицата притежаващи личен електронен подпис/.