Съдът реши: Убиецът на Стефка е добре, делото продължава

Владимир се оплака от болки в кръста и крака

Делото срещу убиеца на 18-годишната Стефка Маджарова започна с представяне на съдебно-медицинската експертиза за здравословното състояние на подсъдимия Владимир Костадинов и възможността му да участва пълноценно в процеса, предаде репортер на Plovdivutre.bg.

Към 28 април той е оздравял, показаха резултатите от преглед, направен преди делото днес.

Раната може и де не е зарастнала напълно, но това не е основание да се приеме, че е пречка. Според друг преглед, направен на 25 април, раната се е затворила, няма възпаления. По време на прегледа Владимир обаче се оплакал, че го боли коляното, кръстът му изтръпва и болката се плъзга надолу по целия крак.

Имам болки в коляното, раните още не са се затворили, посочил той.

След заключението на вещото лице обаче, съдът днес даде ход на делото. Адвокатът на подсъдимия поиска от прокурора да се прочете целия обвинителен акт, поради което покрусените родители на Стефка отново изслушаха подробностти за последните часове и смъртта на дъщеря им.

Заключенията от петорната комплексна експертиза категорично сочат, че Стефка е удряна в главата. От това е получила мозъчно сътресение, била е и зашеметена. След което е хвърлена в канала. Ако е била в съзнание, то тя нямало да се удави, посочват експертите.

В момента съдът изслушва разказите на родителите на момичето.

Очаквайте подробности!