Бащата на мъртвата Стефка за екзекутора: Не искам да умре, искам да гние!

Отложиха делото за убийството, Владимир бил с болно коляно

Делото за убийството на 18-годишната Стефка Маджарова се отложи за 28 април. Причината - подсъдимият Владимир Костадинов е с болно коляно.

"Не искам да умре, искам да гние!" Това каза бащата на мъртвата Стефка минути след началото на  съдебното заседание тази сутрин. Обвинен в жестокото убийство е 22-годишният Владимир Костадинов.

Неговата защита поиска делото да бъде отложено, тъй като подсъдимият е болен и е претърпял две операции на коляното, предаде репортер на Plovdivutre.bg от съда. Според адвоката на Костадинов - Асен Самуилов, той не е в състояние и не е адекватен да вземе отношение. Предстояла му и трета операция. Защитата поиска процесът да продължи след пълното възстановяване на обвинения.

"Не искам да се гледа делото. Не съм в състояние. Раните са дълбоки и още отворени", каза Владимир.

След кратка пауза съдът реши. Делото се отлага за 28, 29 и 30 април. Въпреки че в залата не бяха представени болнични документи, от които да е видно здравословното състояние на Владимир. Причината била, че вчера е излязъл от болница и времето не било достатъчно.

18-годишната Стефка Маджарова бе намерена мъртва на 13 юни м.г. в канал близо до с. Кадиево. След като я зашеметил, убиецът завлякъл тялото й във водата и я оставил да се удави. После се прибрал посред нощ, измил се и легнал да спи.

Владимир и Стефка се запознали преди 3 г. в Ивайловград, където девойката била на гости у баба си. Семейството на момичето живее в пловдивското село Йоаким Груево. Те се занимават със земеделие и наели на работа убиеца на дъщеря си.

На 12 юни Стефка била видяна за последно от близките и родителите си. Предполага се, че Владимир не преживял раздялата си с нея и от ревност е посегнал на живота й.

След близо 90 дни в моргата през септември м.г. тялото на мъртвата девойка бе погребано.

Родители, близки и приятели я изпратиха с абитуриентската й лилава рокля.