Аладжова поиска да бъде информирана за проблеми, свързани с бежанци

Областният управител се срещна с компетентните институции за ситуацията в с. Розово

Областният управител на Стара Загора Живка Аладжова инициира среща с кмета на Казанлък Галина Стоянова, кмета на с.Розово Теодора Георгиева и комисар Илиян Илиев - началник сектор „Охранителна полиция” към ОД МВР – Стара Загора, за да се информира за развитието на казуса със 17-те сирийски граждани със статут на бежанци, настанени в къща в Розово преди няколко дни.

Стана ясно, че причина за възникналото напрежение в селото е фактът, че никой не информирал нито местното население, нито управата на населеното място и общината за заселването на чужденците. Галина Стоянова и Теодора Георгиева съобщиха на Аладжова, че след бърза и адекватна намеса на казанлъшките полицаи ситуацията вече е овладяна и напрежение в селото няма. Сирийските граждани са напуснали селото и вече са настанени в друго населено място.

Живка Аладжова настоя в бъдеще информация за подобни критични моменти да достига до нея още при възникването им, за да могат да се вземат необходимите мерки. Областният управител призова институциите да работят в синхрон, за да решават заедно по-лесно и бързо проблемите при спазването на всички законово установени предписания.