Доказателство за силата на червеното червило!

Най-емблематичната тенденция за красота на всички времена

Както малката черна рокля е задължителен елемент в гардероба на една жена, така червеното червило със сигурност трябва да присъства в гримовете на всяка дама. Червеният цвят се свързва със страстта, ето защо червените устни правят жената да изглежда по-секси. С тях тя моментално привлича погледа на мъжете, а много често и на останалите дами около себе си.

Доказателство за силата на червеното червило е фактът, че алените устни на легендата Мерилин Монро са избрани за най-емблематичната тенденция за красота на всички времена. Секссимволът на Холивуд носи поразителното червено червило в периода между 1950 и 1960 година. Днес много известни жени избират да оцветяват устните си в червено. Много често певиците Риана и Рита Ора залагат на червеното червило.

Втората най-емблематична тенденция в красотата се оказва опушеният грим, любим на певицата Черил Коул и модела Кейт Мос. Изкуствените мигли се нареждат на трето място, а техни привърженички са почти всички популярни дами. На четвърто място е класиран фалшивият бронзов тен, чиято поклонничка е Виктория Бекъм. Пето място е отредено за очната линия, чиято популярност никога не отминава.

Следващите емблематични тенденции са телесният цвят червило, сините сенки за очи. Розовият руж, любим на певицата Кристина Агилера, също се нарежда сред предпочитаните тенденции за красота. Две трети от анкетираните жени признават, че искат да бъдат по-смели в експериментирането с нови тенденции, но средностатистическата дама се осмелява да промени драстично външния си вид само три пъти в живота си.

Говорителят на проучването сподели, че тенденциите за красота са циклични, както тези в модата и всички са се носели от известните личности в даден период. Според него е очарователно жените да се връщат отново и отново към класическия външен вид, пише Daily Mail.