Убиецът на банкерката от Бургас още мечтае за успешен бизнес

Стартира процесът срещу фалиралия билкар

Убиецът Любомир Симеонов още мечтае за успешен бизнес! До дни предстои да стартира процесът срещу фалиралия билкар, който застреля бургаската банкерка. Обвинителният акт на Бургаската окръжна прокуратура вече е готов.

Както е известно, билкарят Любомир Симеонов посред бял ден на 23 септември най-хладнокръвно застреля в центъра на Бургас шефката на местен банков клон  – Павлинка Йовчева.  Неколкократно бизнесменът искаше от съда да му промени мярката за неотклонение – задържане под стража, тъй като трябвало да се подготви за бъдещите административни дела с банката.

Той нито веднъж не изрази покаяние за извършената на 23 септември екзекуция. Когато Симеонов искаше по-леката мярка за неотклонение, като една от причините той посочи също, че желанието му е да помогне на екипа си да продължи да работи. „Имам страхотен екип”, с гордост казваше билкарят.

Бившият военен Любомир Симеонов не се е простил с мечтите си да изгради ново предприятие и отвори работни места, въпреки че е обвинен за най-тежкото престъпление - умишлено убийство. Доколко реални са неговите представи обаче след като в цеха и складовете му в с. Черница отдавна е пустош, а самите имоти се разпродават от съдебен изпълнител?

„Извърших нещо ужасно и съзнавам какво ме очаква. Никога не съм бягал от отговорност и съм готов да понеса последствията“, заяви Симеонов. Бившият военен има намерение да води граждански дела срещу банката, съобщава "Блиц". Симеонов е имал одобрен проект от ДФ "Земеделие", но за да му отпуснат пари, той е трябвало да осигури сума за съфинансиране. Разчитал е да я получи от банката.

„Дори когато започна кризата през 2007 - 2008 година, той беше в добро състояние”, заяви дни след убийството Соня - съпругата на военния. Според нея всичко, което изкарвал, мъжът й е влагал в бизнес.

Половин година след покушението в поведението на Симеонов не личеше грам покаяние и съжаление за стореното. "В България има много хора като мен. Одобряват им проектите, отпускат им финансиране, но банковите чиновници им отказват кредит", обясняваше с повелителен тон Симеонов пред магистратите и с това оправдаваше действията си.

Срещу убиеца има заведени две граждански дела и едно изпълнително, и трите са от банката кредитор. Междувременно частен съдебен изпълнител организира търг за промишлените имоти на бизнесмена заради спрените плащания по кредитите му.