Гледайте "Албена" в Драматичния театър

Стара Загора Лайф

29-04-2014, 09:00

Снимка:

Драматичен театър Гео Милев- Стара Загора

Автор:

StarazagoraUtre

Всичко от Автора

Още по Темата:

Житейски бури и обрати в "Световъртеж"

„Далавера за леваци” в Театъра

Обречената любов на Ромео и Жулиета

Йовковата "Албена" оживява на старозагорска сцена на 29 април (вторник) от 19,00ч.

Постановката и сценичният вариант на спектакъла са дело на Ивалин Димитров, сценографията - на Радослава Петрова - Андонова,  музиката – на Иван Драголов. 

В ролите ще видим актьорите: Тихомира Темелкова, Светла Рангелова, Ивелин Керанов, Делян Илиев, Мария Пенчева, Елена Азалова, Димитър Живков, Димитър Карамалаков, Георги Райчев, Мария Енева, Стефан Делев, Жоро Райчев, Миленка Сотирова, Цветомир Черкезов, Илчо Димитров, Светла Тодорова, Стефан Борисов, Тодор Тодоров.

„...Нямаше човек, който да не познаваше Албена, но като я видяха, пак отблизо, всички затаиха дъх. Албена си беше същата Албена, само че не се смееше, очите и не играеха, както по-рано, а наведени под тънките вежди гледаха надолу... Но когато тя се намери между двете стени от хора и дигна очи, тоя поглед, който познаваше всеки мъж и който сега беше още по-хубав, защото беше натегнал от мъка, и тия тънки вежди, и това бяло лице - от нея сякаш полъхна магия, която укротяваше и обвързваше. Грешна беше тая жена, но беше хубава... И в тая тишина, в тия няколко мига стана чудо, обърнаха се и най-коравите сърца, жалост и доброта светна в очите на мъже и на жени.
- Мари, Албено, мари, дъще - проплака женски глас,-какво направи, Албено!
- Ах, Албено, Албено!... Мнозина вече плачеха. А Албена вървеше все тъй спокойно скръбна, все тъй хубава.
- Прощавайте! - извика тя на всички. - Млада съм, сгреших. Прощавайте!
Захълцаха хора и се стълпиха към нея. Жените наваляха най-много към нея, а стражарите ги връщаха. Тогава нейде отзад, гневен и разтреперан, се чу гласът на дяда Влася:
-Момчета, дръжте, не я давайте. Какво е селото без Албена!”
Този спектакъл ще ви докосне, ще го съпреживеете, ще ви накара да надникнете в своята душа, за да откриете, че там има и грях, и падение, и прошка, и доброта, и жертвена обич...!