Цветелина Бориславова вдига шато за 200 млн. край Каблешково

Туристическият комплекс ще бъде само за ВИП гости

Банкерката Цветелина Бориславова влага 200 млн. лева в супер баровски винен комплекс, разположен само на 7 километра от морския бряг. Една от най-богатите българки е закупила 300 дка имот край Каблешково, където смята да стори шато само за ВИП гости.

Мултимилионерката планира да вложи 100 млн. евро в туристическия комплекс, който ще си има и своя винарска изба. Районът около Ахелой е много подходящ за отглеждането на лозови масиви. Близостта му до Ахелой пък е гаранция, че шатото ще се пълни с баровци, готови да се разделят с по няколкостотин лева само за нощувка.

Около лъскавия комплекс ще се разпъне и парк с екзотични растения и цветя, които да галят очите на скучаещите ни новобогаташи. Отделно ВИП особите ще пръскат пари с кеф в няколко магазина, изискана сладкарница и бутиков ресторант, пълен с вина от цял свят. 

Бориславова искала цялото това архитектурно чудо да бъде издържано във възрожденски стил. Туристическият бизнес в новата перла по Черноморието трябвало да се подпомогне от партньори на Бориславова, които въртели туроператорски фирми с позиции в Слънчев бряг. Те щели да включват в пакетите за чужденци и посещение на новото шато срещу определена сума. Така банкерката щяла да си гарантира силен туристически поток през целия активен сезон. Основна цел на бизнес дамата обаче били родните богаташи, които умират да си мерят дебелината на портфейлите целогодишно.

Напористата Цветелина вече строи подобен комплекс край Мелник. В края на август миналата година софиянката купи срещу 2 млн. евро шатото на разстреляния Емил Кюлев край санданското с. Хотово, на 6 километра от Мелник.

В Поморийско се намират избите и на двама крупни лозари, които ежегодно печелят милиони от продажба на бутикови вина. Само на няколко километра едно от друго са шатата на известната банкерка Петя Славова.

По пътя от Поморие за Бургас пък са лозята на Вилхелм Краус. Само преди няколко седмици огромни масиви от тях бяха запалени и за малко не стигнаха до самото шато, разказаха свидетели пред "Всеки ден". Бившият министър на транспорта държи едни от най-плодородните земи край Поморие, като виното от лозята му се слави в цялата страна. За палежа обаче местните подозират конкуренция във винения бранш.