Евтини билети за балет в Дома на културата

Днес е Световният ден на красивото изкуство

Сдружение за изкуства "ЕРА-3000" обявява "Отворени врати за таланти" на сцената на Дома на културата "Борис Христов" в Пловдив в Световния ден на Балета - 29 април.

Ще бъдат представени отново "101 далматинци" по Бродуей от 10:30 и от 13:30 часа и "Извинявай, Живот!" от 19:00 ч. на ЕРА-Балет. Вход за спектаклите - 2 лева.

Деца и младежи от социални домове в Пловдив и региона безплатно ще посетят по избор богатата целодневна програма. Най-талантливите, предварително подбрани, ще бъдат включени с роли в танцовите спектакли. Лично режисьорката-хореографка Кремена Шопова, обучава децата и младежите на извънредни репетиции, след което ще бъдат проведени общи репетиции за стиковане на комбинациите и сглобяване на спектаклите. Амбициозният проект бе подкрепен от ръководството на Комплекса за социални услуги в лицето на Недка Петрова.

Поканени са танцови колективи от Пловдив и региона да гостуват на сцената безвъзмездно. Всеки състав има възможност да се включи с до три изпълнения в някой от концертите по избор. За тях са предоставени часовете: 11:30-13:30 ч.; 16:00-18:30 ч.

През целия ден ще се провеждат безплатни танцови семинари на сцената между концертите и спектаклите по различни стилове: класически балет, модерен балет, съвременни танцови техники, улични танци, български народни танци, зумба и аеробика.