Безопасността на движението в Добричка област се влошава!

Една от причините е прекратената практика за използване на мобилни камери

Обстановката по безопасност на движението в Добричка област рязко се влошава от началото на годината. За изминалите месеци в региона са възникнали 38 тежки катастрофи, при които са изгубили живота си петима души, а 39 са ранени, съобщи началникът на сектор "Пътна полиция" Жулиян Минев на заседание на областната комисия по безопасност на движението по пътищата, пише БТА.

По думите му спрямо същия период на миналата година има почти двойно увеличение на броя на тежките произшествия и на пострадалите, а до края на миналия май въобще не са регистрирани жертви.

Тази пролет двама водачи изгоряха в автомобилите си, а на Великден пешеходец бе убит на пешеходна пътека в Добрич, добави началникът на "Пътна полиция". Той припомни, че през 2013 година е имало най-малко загинали и ранени по пътищата в региона през последното десетилетие.

Според Минев една от причините за увеличаване на пътните произшествия през 2014-а е прекратената практика за използване на мобилни камери след решение на Върховния административен съд.

За новия туристически сезон се очаква да бъдат доставени нови три стационарни камери за контрол на движението, които ще бъдат поставени на потенциално опасни места по републикански пътища в региона, казаха от "Пътна полиция".

Областният съвет прие регионален план за намаляване на пътния травматизъм в периода 2014-2015 година.