„Да погалим природата – да опазим Земята“ се проведе в Казанлък

Децата показаха ревю на костюми от отпадъчни материали

Дейността е по проект "Добро образование сега - добри възможности в бъдеще“, финансиран от Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси” 2007 – 2013 г. чрез Европейския социален фонд, Договор № BG051PO001-4.1.05-0144 и изпълняван от Община Казанлък съвместно с партньори от детските градини и училища на територията на общината. Участваха деца от ОДЗ „Пчелица“ с филиал в с. Бузовград, ОДЗ „Детелина“ с. Горно Черковище, ОУ „Св. Климент Охридски“, с. Горно Черковище, ОДЗ „Славейче“ с филиал в с. Ръжена, ОДЗ „Синчец“, с. Копринка, ОДЗ № 2 „Снежанка“, гр. Казанлък.

Костюмите са изработени в ателие „Сръчни ръце“ с помощта и на родителите. Чрез дейностите в ателието – завързване, низане, усукване, тъкане, декоративно рисуване и др.  -  децата имат възможност да усъвършенстват фината си моторика, което от своя страна подпомага процеса на писане.

Общата цел на проекта е - подобряване условията за интеграция на децата и учениците от етнически малцинствени групи от община Казанлък, чрез мотивирано включване още от най-ранна възраст в образователния процес, като това ще доведе до тяхната по-успешна социална и трудова реализация в бъдеще. Проектът е насочен към подкрепа за по-успешна социална и трудова реализация в бъдеще, чрез подобряване на условията за ранен достъп до образование и обучение, засилване на мотивацията за участие в образователния процес, допълнителни занимания с децата и учениците , за които българският език не е майчин.