Какви са основните приоритети на АБВ?

Кандидатът за евродепутат Ивайло Калфин се срещна със симпатизанти в Плевен

Първият приоритет на АБВ е свързан с различен тип икономика, който да повиши и да обърне внимание на доходите на хората. Това заяви тази вечер евродепутатът Ивайло Калфин - водач на листата на коалицията „Алтернатива за българско възраждане“ (АБВ), на среща със симпатизанти в Плевен.

Средства от около 4 милиарда лева, които годишно влизат в България по линия на европейските институции, трябва да стигат до малките и средни предприятия и предприемачи, до тези които създават работни места. Това стана ясно още от думите на  Калфин, информира БТА.

По думите му вторият приоритет на движение АБВ е свързан със защитата на интересите на българските граждани. Калфин обърна специално внимание на необходимостта да се защитят нарушени права на част от двата милиона българи, работещи в чужбина. Третият приоритет той вижда в необходимостта да има силна българска национална позиция, която да участва в дебатите в Европейския съюз.

В изявлението си пред плевенчани кандидатът отдели специално  внимание на  несправедливата според него данъчна система у нас. Няма друга европейска страна, която да има плоско данъчно облагане, каза той. Калфин бе категоричен, че ще настояват за въвеждане на данък върху данъчните операции от който в страната ни ще влизат около 400 милиона лева допълнително. Той е убеден, че може да се търси по-справедливо данъчно облагане.

В срещата участваха Румен Петков, Цветан Антов и Михаил Шишков.