Представиха нова бележка, написана от Кърт Кобейн (снимка)

Писмото няма дата

Бележка, написана приживе от китариста и вокалист на легендарната гръндж банда Nirvana Кърт Кобейн, беше показана от полицията в американския град Сиатъл. Откритието определено ще налее още масло в огъня на съмненията около това доколко проблемите в личния живот са довели до трагичния край на изпълнителя.

Въпросното откриет е било прибрано в портфейла на Кобейн. То е било прибрано от полицията на 8 април 1994 година, когато той е открит в стая над гаража в дома му в град Лейк, окръг Вашингтон, информира CBS. Досега въпросното парче хартия не беше показвано на широката публика.

То няма дата, на която е написана бележката. Тя започва като пълна пародия на стандартните християнски сватбени обещания с думите:  „Ти, Кърт Кобейн, взимаш ли Кортни Мишел Лъв за твоя законна съпруга?“... Нататък откритието продължава: „... въпреки че тя е ку**а с пъпки по лицето, която точи всички (твои) пари за друсане и курволък...“.

Последната част влиза в пряко противоречие с предсмъртното писмо на Кобейн. В него той определя съпругата си като „богиня, която излъчва амбиция и съчувствие“.

Откритието определено няма да сложи край на спекулациите около смъртта на вокалиста на Nirvana.  Много фенове все още смятат, че той е бил убит, а не е сложил край на живота си и настояват полицията да продължи с разследването си.

Въпросното писмо: