Преди „Берое“ – „Локомотив“ (София)

Спорт

30-04-2014, 16:17

Снимка:

beroe.bg

Автор:

StarazagoraUtre

Всичко от Автора

Още по Темата:

„Берое“ 96 спечели Купата на БФС при старшата възраст

Днес съставът на „Берое“ приема на стадиона под Аязмото „Локомотив“ (София) в двубой от 9-ия кръг на втория етап на „А“ професионална футболна група.

На почивката на днешната среща „беройци“, родени след 1996 година, ще излязат на терена с Купата на БФС, извоювана от тях днес след победа над „Славия“ с 5:4 след изпълнение на дузпи.

„След победа настроението е винаги добро. На два пъти отстъпихме от „Локомотив“ и вероятно затова не сме в първата седмица. Ще играем нашия футбол и ще направим всичко възножно този път победата да е за нас.“ – сподели Пламен Липенски в традиционното изявление от спортно-техническия щаб преди двубоя с „червено-черните“.

Единствено Жуниор Мапуку ще пропусне утрешната среща, тъй като страда от вирусно заболяване.

Отборът на „Берое“ продължава да оглавява втората половина на таблицата след победата над „Славия“ в последния кръг на първенството. По този начин възпитаниците на Петър Хубчев си осигуриха оставането в елита и в следващия сезон.

„Червено-черните“ са второ място със 7 точки по-малко от „старозагорци“.

Срещата от 36-и кръг на „А“ професионална футболна група бе поверена на Николай Йорданов от София. Негови помощници ще бъдат Николай Георгиев от София и Ивайло Атанасов от Велико Търново. Допълнителни асистент съдии са Таско Тасков от София и Стефан Апостолов от Симитли. Четвърти арбитър е Николай Кънчев от столицата. Александър Радовски от София е дежурен делегат на двубоя, а оценка на съдийството ще постави Йордан Гулев от Пловдив.

„Берое“ и „Локомотив“ (София) ще излязат един срещу друг за 94-и път в история на „А“ група.

Досега „заралии“ имат записани 24 победи и 43 поражения, а 26 двубоя са завършили без победител. 110:157 пък е головата разлика, в полза на „Локомотив“.