Канарчетата не успяха да прегърнат Купата

Ботев загуби от Литекс с 0:1 финала във Велико Търново

Юношеският отбор на Ботев (Пд) от набор 98 не успя да прегърне Купата на БФС. Малките канарчета загубиха днешния финал срещу Литекс с 0:1. Двубоят се игра на стадион „Ивайло” във Велико Търново пред около 200 привърженици на жълто-черните.

Всичко най-интересно от срещата се разви през вторите 40 минути.

В 54-ата минута пловдивчани направиха уникален пропуск. Исмет Рамадан получи топката по десния фланг на атаката, навлезе в наказателното поле и с успореден на голлинията пас намери Милко Георгиев. Той от своя страна от 1 метър не успя да уцели опразненаната врата.

В ответната атака обаче Литекс вкара единствения гол в мача. Топката бе центрирана към наказателното поле на Ботев, защитата на канарчетата не изчисти добре и кълбото се озова в Христин Колев, който с удар извън наказателното поле опъна мрежата.

В 65-ата минута Милко Георгиев навърза няколко защитници на Литекс по левия фланг и центрира топката в наказателното поле на символичните гости. Бранител в оранжево изчисти топката с глава, но тя се озова в Иван Михайлов, който шутира от границата на наказателното поле, но стражът на ловчанлии улови.

В последната минута дойде и най-скандалният момент в мача. Нападателят на Ботев Табаков получи топката зад защитата на Литекс и навлезе в наказателното поле на оранжевите, след което бе покосен от защитник, но главният съдия не отсъди 100-процентова дузпа, навличайки си гнева на пловдивската публика по трибуните.