Ботев най-после с победа навън

Куртеан донесе 3-те точки след 1:0 срещу Черно море

Ботев (Пд) най-после постигна победа на чужд терен срещу отбор от първата 7-ца. Това стана след 1:0 срещу Черно море на стадион „Тича”. До този момент канарите имаха успехи извън Пловдив единствено срещу тимове от долната половина на таблицата.

В тази статистика естествено пропускаме победата над Локо (Пд) в прекратеното дерби, защото тя дойде по служебен път.

Единственото попадение в мача на стадион „Тича” падна в 20-ата минута след прекрасна атака на Ботев. Луис Педро напредна по лявото крило и върна топката към Куртеан, който с плътен удар опъна мрежата за 0:1.

В края на полувремето Йордан Христов проби отдясно и пусна пас към Ромарио. Той опита да изведе Педро на чиста позиция, но  защитник на Черно море изби в корнер.

Малко след почивката домакините пропуснаха да изравнят. Това стана след остро центриране, което намери Божилов в наказателното поле. Нападателят на Черно море обаче пропусна от близка дистанция.

В 56-ата минута Ромарио изведе добре Педро, който падна в наказателното поле. Според съдията обаче няма дузпа за Ботев.

В 62-ата минута опасна атака на варненци завърши с центриране към Домовчийски. Той засече с глава, но право в ръцете на Стаховяк.

Седем минути по-късно при разбъркване пред наказателното поле на канарите Божилов получи топката, но ударът му бе блокиран.