Костадин Костадинов:Ще подавам сигнали до прокуратурата до дупка

Мисия Добрич

01-05-2014, 08:20

Снимка:

DobrichUtre

Автор:

DobrichUtre

Всичко от Автора

Още по Темата:

К. Костадинов: Иманярската мафия копае наред – безнаказано!

Директорът на Регионалният исторически музей Добрич Костадин Костадинов подготвя жалба, която ще внесе в Апелативна прокуратура-Варна веднага след празничните дни, съобщи ИА Добруджа. Поводът е отказът, който е получен от Окръжна прокуратура да образува наказателно производство по сигнал за иманярство. Конкретният пример, за който от Историческия музей бяха подали жалба в полиция и прокуратура е разбита скитска могила от 6-7 век в района на с.Ваклино. Изкопът е на дълбочина 6 метра и е работено със сериозна строителна техника, като Костадинов предполага ,че цяла бригада се е трудила да потроши намиращото се в могилата. В постановлението на зам. окръжния прокурор Пламен Николов е записано, че: „Липсват данни, от които може да се направи обосновано предположение, че има извършено престъпление от общ характер". Не знам какъв ще бъде резултатът от тази жалба, но ще съм изчерпал абсолютно всички средства, за да мога да привлека вниманието по един проблем, който се поставя от една държавна институция пред друга такава, коментира Костадинов.

По думите му държавата е в отчайващо състояние. Симптомите на разлагане на нашата държавност са видни вече и с просто око. Не сме 19-ти век, за да прилагаме Закона на джунглата, каза историкът. Той разкри, че в неофициални разговори с полицаи са му казали, че много трудно щели да бъдат намерени иманярите, което Костадинов определи като „глупост". Неколкократно съм подавал сигнали за иманяри. При един от случаите сме заснели нарушителите и сме ги излъчили по телевизията. Резултатът беше предупредителен протокол, който те получиха 3 месеца по-късно, посочи Костадинов.
Той даде пример със село Оногур. По думите му там иманярите копаят под носа на жителите на селото. Днес в РИМ-Добрич е постъпил сигнал от граждани за друга разбита могила. Ще извършим проверка в следващите дни и отново ще пуснем сигнал до прокуратурата. Ще пускам сигнали до дупка. Това мога да направя, заяви Костадин Костадинов.