Футболистите на "Добруджа" тръгват тази вечер с влака за Дупница

Спорт

01-05-2014, 15:32

Снимка:

DobrichUtre

Автор:

DobrichUtre

Всичко от Автора

23 кръг от първенството на "Б" групата ще срещне водачът във временното класиране Марек с третия - Добруджа. Мачът е на 3 май, събота от 18 часа на стадиона в Дупница.
Марек има 50 точки актив и вече си е осигурил място в "А" група, "Добруджа" е със спечелени 36 точки до този момент и излиза за победа. Това бяха и първите думи на ст.треньора Светослав Тодоров на днешната пресконференция, съобщава ИА Добруджа.
Помолен да коментира думите на треньора на Хасково Димчо Ненов (Добруджа по футбол е № 1 във втори ешалон), той каза следното: Комплименти в България се правят много трудно и такива думи, казани от колега още веднъж потвърждават това, което момчетата правят на терена и че наистина футболните хора го оценяват. Той не е единственият, във футболните среди се говорят доста добри работи за нас. Това показва от друга страна, че Хасково имат европейско мислене. Тук трябва да се благодари на агитката на Добруджа, които, независимо от резултата, са винаги зад нас, те са нашето богатство.
За предстоящия мач треньорът заяви, че няма кадрови проблеми, че отборът ще се бори за всяка точка, че срещу Добруджа всички излизат двойно мотивирани за победа и че в повечето случаи се обявяват двойни премии за победа срещу неговите възпитаници. За него е важно, когато футболистите са на терена да дават всичко от себе си и той е много доволен от това, което те показват.
Отборът ще се спи и тренира в комплекс „Царско село" и на следващия ден ще се пътува до Дупница. Има идея за 24 май да се направи благотворителен мач, но всичко е още в процес на преговори.
Симеон Симеонов: Ще спазим указанията на треньорското ръководство. Не е вярно, това, което казват някои наши критикари, че не ни трябвали точки. Това са пълни глупости. Няма футболист в нашия отбор, който да излиза и да не иска да победи.
Кристиян Малинов: Ще се стремим да покажем добър футбол и да затвърдим приятното впечатление, което правим от началото на сезона с играта си. Ако съумеем да спазим тактическите задачи, поставени от треньора, мисля, че ще успее да спечелим този мач.