Какво представляват 7-годишните цикли в живота на човека?

Общество

01-05-2014, 17:41

Автор:

BulgariaUtre

Всичко от Автора

Още по Темата:

Нумерология

Нумероложки хороскоп за 2014 година

А дали можем да ги управляваме?

Още от древни времена учените забелязали един интересен факт за развитието на човека. И това са седемгодишните цикли. Независимо от зодия, дата на раждане, име или фамилия, всеки човек постоянно минава през седемгодишен цикъл от раждането до смъртта.

Това е нещо, от което няма как да избягаме, но и не е нужно. Защото познавайки добре всяка една година от цикъла – какво трябва да направим през нея и как да продължим напред, ние всъщност ще се радваме на пълноценен и радостен живот.

Седемгодишният цикъл започва от деня на раждане, след това отново като навършим 7 години, после 14, 21, 28, 35, 42 и т.н. Така, например, ако сте на 25, значи се намирате в петата година от седемгодишния цикъл. И ето какво трябва да знаем за всяка една година от него.
Първата година на цикъла е под влиянието на Марс. Това е времето, в което трябва да подобрим физическата си издръжливост, да станем по-силни, да се отървем от дадено заболяване. Идеална е да започнем активен спорт и дори да ходим на състезания. Но също така ни подлага на риск от израз на агресия и прибързани действия.
Втората година от цикъла се управлява от Сатурн. Сега е времето да охладим страстите и да анализираме грешките си от предната година.Да натрупаме мъдрост и поуки на базата на размисъла върху своите прибързани постъпки от предната година. Бъдете готови за големи контрасти! Нещо, в което така силно сте вярвали, да се окаже вече абсолютно неприемливо за вас сега.
Третата година е под влиянието на Меркурий. Трябва да разширим кръгозора и контактите си, да общуваме повече, да се научим да разбираме хората. Да бъдем спокойни, разумни, но най-вече, да приемаме другите и с техните недостатъци. Годината е чудесна за нови бизнес взаимоотношения и следващата крачка в интимните такива.
Четвъртата година от цикъла е белязана от Слънцето. Сега всичко ще бъде „осветлено“ и ние ще разберем много истини за себе си, но и за хората около нас. Ще осъзнаем истинските си желания и цели, кои са истинските ни приятели и кои трябва да оставим в миналото. Кои сме ние, защо сме тук и какво ни прави щастливи!
Петата година се управлява от Юпитер. Човешкото съзнание трябва напълно да узрее, използвайки знанията, научени през годината на Слънцето.Физическата активност намалява за сметка на интелектуалната.Трябва да се стремим към нови знания, но има и една опасност. Прекалено много да залитнем по философски мисли и мъдрости, които да ни попречат, вместо да ни помогнат. Макар че е време за съзряване, това е и най-опасният период от вземане на грешни решения, да не кажем фатално грешни. И от правене на погрешни изводи. Трябва много обективно да търсим своята златна среда между духовното и практичното.
Шестата година е белязана от Луната. Тук човек се чувства вече леко уморен психически. И става по-чувствителен. Търси зареждащи емоции, нежност, любов. Обижда се лесно, плаче често. Това е времето, в което слуша интуицията си, а не философските насоки от предната година. Той трябва да си позволи повече свобода на действията и те винаги да са съобразени с желанията му. Ако му се пътува, нека пътува, ако му се пее, нека пее, ако сърцето му е празно, нека потърси нова любов.
Седмата и последна година от цикъл е управлявана от Венера. Много забавления, много емоции, но и голяма продуктивност. Това е периодът, през който можем да създадем шедьовър в изкуството, бестселър, велика идея, да изпъкнем с най-големите си таланти и да покорим сърцата на хората. Да намерим своята истинска любов. Година на вълнения и емоции. И хубавото е, че повечето са положителни!
И така вече можете да разберете в коя година от текущия седемгодишен цикъл се намирате. Какво да очаквате и с какво да внимавате.

Източник: beu.bg