Нека на 25 май изберем десния, правилния път за развитие на България

Сегашната Тройна коалиция е в много по-уродлива форма от предишната

„Нека на 25 май изберем десния, правилния път за развитие на България – с бюлетина №18”. Това призова днес по време на посещението си в Мадан кандидатът за евродепутат от листата на ПП ГЕРБ Владимир Уручев, който цитира и Маргарет Тачър- „Има два пътя за развитие-единият е десен, другият –грешен”. На срещата присъстваха още народният представител д-р Даниела Дариткова и областният координатор на ГЕРБ Николай Мелемов.
„Много хора в България се питат не е ли възможна друга социална политика. Социална политика се прави с много пари, защото са нужни за увеличаване на пенсии и заплати най-вече в държавния сектор. Бюджетът обаче разполага с определена сума, която се събира от данъците. Някои питат какъв е проблемът да се отпуснат повече пари за заплати и за социално слабите. Единият начин е да вземеш заем отвън и да ги разпределиш, но после трябва да ги връщаш. Другият е да печаташ пари- това, което правят в САЩ, където обаче са на предела на дълговете си”, обясни Уручев.  Той посочи, че България няма възможност да печата пари, тъй като е във валутен борд. „Този който казва, че ще прави социална политика с 500 лева пенсия и 1000 лева заплата от днес за утре, трябва да отвори печатница. Или да взема заеми. Но тогава ще се изправим пред гръцкия сценарий. Ако заемът е прехвърлен напред с 20-30 години, нашите деца и внуци ще го плащат. Но ако и те не успеят, те ще преживеят гръцкия сценарий”, поясни кандидатът за евродепутат.  По думите му не само „Атака”, а и социалистите „влизат” в този популизъм – да обещават неосъществими неща. „Казват, че ще ликвидират младежката безработица с дуално обучение и задължителни стажове. Но това го имаше и досега, а младежката безработица не се ликвидира”,  посочи Уручев.
„Една победа на ГЕРБ, която не може да се оспори, задължително означава, че наесен отиваме на избори. Аз мисля, че съвършено по друг начин ще погледнат хората и ще отнемат властта от сегашната Тройна коалиция”, заяви кандидатът за евродепутат от листата на ПП ГЕРБ. Според него сегашната Тройна коалиция е в много по-уродлива форма от предишната. Уручев сподели , че е много трудно да се обясни в ЕП, че управлението на България се държи от „златния пръст” на Волен Сидеров –председател на партията, която е проводник на руските интереси, която е против ЕС и от която зависи едно ужким проевропейско правителство, за каквото се опитва да се представи кабинетът, оглавяван  от Пламен Орешарски.  "В Европа им е невъзможно да възприемат целия този абсурд, сътворен от мандатоносителя и лидер на ПЕС Сергей Станишев. Аз мисля, че и от Европа ще ги помолят да прекратят това управление след изборите”, изтъкна Владимир Уручев, който се надява новата структура на ЕП да зададе тон към по-устойчива, по-обединена и по-ефективна Европа.
По думите на кандидата за евродепутат обаче най-големият враг на демократично мислещите хора в България ще е ниската избирателна активност. „Да вземем Пловдив - 300 хиляден град, и квартал Столипиново, където живеят предимно ромски граждани. Та тези роми отиват на изборите. Някой ги е подготвил с по 15-20 или 50 лева. Гласуват 90% от тях. И 20% от останалата част на Пловдив. Ето ви общо 30% избирателна активност за Пловдив. Кой е определил представителя на Пловдив в ЕП?, попита Уручев и посочи като отговор „подготвените” роми.  „А другите нехаят, защото казват, че не разбират Европа и няма да гласуват”, поясни Уручев.
 „Трябва да се преборим повече хора да излязат да гласуват. Нека да гласуват по съвест! Този, който гласува по съвест, първо е мислил. И аз съм сигурен, че повечето от тях ще изберат именно ГЕРБ”, заяви Уручев. Той допълни, че в момента  кметове от различни политически сили споделят, че всичко е блокирано. „Ако трябва да се реализира някакъв проект, идват и ти казват:„Реалната цена на този проект примерно е 1 милион, но ти ще го направиш за 1,8 млн. или за 2 млн. Ще го направи еди-коя си фирма и толкова пари трябва да се внесат еди-къде си”. Това не беше ли оная Тройна коалиция, която ГЕРБ смени с идването си на власт? А сега всичко се възстанови, но още по-уродливо. Без да се крият дори. И смятат, че в Европа ще ги търпят или няма да го разбере. Всичко се знае, затова са им спрени половината пари вече”, обобщи Уручев.
Народният представител Даниела Дариткова представи Уручев като гордост за маданчани и предизвикателство за другите политически партии. „Но Владимир Уручев е евродепутат, когото всички познаваме, на когото сме могли винаги да разчитаме. Той е експерт от много високо европейско ниво с огромни познания по европейските теми. В същото време може да се обърнете към него по всеки проблем. Уверявам ви, че всички други кандидати на ГЕРБ са експерти от високо ниво и ще бъдат полезни за страната ни”, изтъкна д-р Дариткова. Тя призова на 25 май да се гласува с ум и сърце, защото този избор ще е важен не само за настоящето, но и за бъдещето на България. „И трябва повече хора да отидем до урните, за да не подменят вота ни, както на 12 май миналата година”, каза още д-р Дариткова.
„Всяка партия има твърд електорат, но когато се повиши избирателната активност, тя идва от мислещите хора. Аз съм убеден, че когато хората се замислят, ще изберат ГЕРБ, защото за 7 години откакто сме на политическата сцена, сме показали различен стил на работа. Никога не сме били крайни. Никога не сме били далеч от народа. Напротив. Винаги сме били с народа едно  цяло”, заяви пред присъстващите областният лидер на ГЕРБ в Смолян Николай Мелемов.
Преди срещата в Мадан Владимир Уручев сподели с местните жители празника на маданското село Галище.


ГЕРБ-Дългопол организира турнир по борба в с. Цонево

Със съдействието на ПП ГЕРБ - Дългопол в най-голямото село на територията на Варненска област – Цонево, се проведе традиционен турнир по борба. Той се организира по случай 138-годишнината от Априлската епопея. Ежегодното спортно събитие съвпадна и с най-голямата родова среща в селото. В турнира премериха сили над 60 участника в различни категории. За състезанието пристигнаха любители на борбата от София, Сливен, Варна, както и от селата Гроздьово, Партизани, Комарево, Николаевка.
Гости на събитието в Дългопол бяха народните представители от ПП ГЕРБ-Варна Пламен Манушев и Емил Радев, който е и част от листата на партията за евроизборите. Двамата бяха поканени да присъстват на спортното събитие от ръководителя на структурата на ПП ГЕРБ в община Дългопол Николай Христов. Депутатите поздравиха участниците в турнира. Победителите получиха награди, които им бяха връчени от Емил Радев.
При мъжете до 60 кг първото място зае Нестор Несторов. Втори стана Делян Георгиев, а трети – Велентин Георгиев. В категорията до 80 кг фаворит е Антон Антонов, а второто и третото място бяха присъдени съответно на Иван Марков и  Милен Милчев. Голямата награда спечели 28-годишният пожарникар Димитър Йорданов. Той е от село Комарево и е възпитаник на Спортното училище във Варна. Тренира борба от 1999 г., а миналата година е станал шампион на първенството за работници. Димитър Йорданов надви конкурентите си за титлата в най-тежката категория. На второ място остана Пламен Пашев, а на трето – Самет Хасан. Съдия на турнира бе Христо Филчев.
Местните жители поканиха народните представители да бъдат гости и на състоялите се по-късно през деня конни надбягвания в селото.