Полицейски патрули дебнат за нарушители през празничните дни в Бургас

Не сядайте зад волана след употреба на алкохол или наркотици, призовават от МВР

Полицейски патрули ще има по рисковите пътища в Бургаско. Това са пътищата освен от клас А, но и от клас Б, които свързват населените места.

„Водачите трябва да са наясно, че не трябва да правят абсолютно никакви експерименти по отношение на употребата на алкохол и да сядат след това зад волана, защото служителите от „Пътна полиция" ще бъдат на работните си места и ще бъдат безкомпромисни за шофьори, употребили алкохол дори и в минимални количества или наркотични упойващи вещества. За целта ще бъдат ангажирани всички полицейски служители от сектор „Пътна полиция”. Те ще бъдат подпомогнати от мобилните камери, както и от стационарните такива, разположени на познатите на територията на бургаски регион места. Най-ключовата камера за водачите се оказва тази, която е на изхода от магистралата в посока Бургас, в близост до голяма бензиностанция. В пътната отсечка ограничението на скоростта е 90 км/ч, но голям процент от шофьорите все още не са осъзнали, че вече не се намират на магистралата и продължават да шофират със скорост над 120 км/ч. Тази разлика, която е над 90-те километра, довежда до парична санкция, за която водачите биват информирани впоследствие, получавайки електронен фиш", каза за Радио „Фокус” говорителят на ОД на МВР Цветелина Рандева.

За да се избегнат такива санкции, ОД на МВР- Бургас призовава водачите да шофират внимателно, да не говорят по мобилен телефон, докато шофират, освен ако не ползват съоръжението за свободни ръце „хендс фрий”, да не употребяват алкохол и наркотични вещества.