Мими Иванова и Развигор Попов търсят млади таланти в Хисаря

Втори ден на конкурса "Петнадесет лалета"

Националният младежки конкурс за популярна песен "Петнадесет лалета" продължава в град Хисаря и днес. За втора поредна година в продължение на три дни млади таланти ще се състезават в престижниото състезание. Конкурсът се провежда под патронажа на вицепрезидента на Република България  Маргарита Попова.

„Събитието има за цел да открие и насърчи развитието на млади вокалисти и инструменталисти, да подпомогне музикалните им заложби, както и да  създаде възможности за сценична изява.”, заяви кметът на община Хисаря Пенка Ганева.

„Създадени са условия за изява на музикалните таланти чрез колективно и солово изпълнение пред публика. Дава им се възможност за усъвършенстване на сценичните умения и навици, обогатяване на музикалната култура и усета им за стойностното и красивото в музиката.”, твърдят Мими Иванова и Развигор Попов, които са част от тазгодишното жури.

Тази година за конкурса са заявили два пъти повече участници от миналата година, като сред тях са и финалисти от национални формати като „България търси талант”, „Мюзик айдъл”, „Големите надежди”, „Екс фактор”.

Събитието, което се провежда в настоящата СПА дестинация на Балканите – Хисаря, ще бъде закрито на 3 май от 13 часа лично от вицепрезидента Маргарита Попова.