Андрей Желязков: Не е хубаво, че Бургас е заплашен да остане без отбор в А група

Лазур“ е отличен стадион, както и кампуса страхотна база, но да се замислят хората, които са докарали нещата до там

Бившият селекционер на Нефтохимик Андрей Желязков, който работи в тандем с легендарния треньор Георги Василев в нафтата, даде мнението си за първенството, Черноморец и развитието на футбола в Бургас като цяло пред в. "Тема спорт". Ето какво каза Жужо:


В последните кръгове Черноморец прави всичко възможно да скъси изтоставането от Славия и Локомотив София и да се спаси. Това обаче ще бъде постигнато много трудно, да не кажем невъзможно. На акулите предстои гостуване на белите, имат и мачове с Берое и железничарите, а на края за капак по програма почиват.
Едва ли другите два тима ще сбъркат точно в последния кръг. Все пак Славия няма да губи постоянно. 
Черноморец малко са по-закъснели с догонването. Спринтът е добър, но ще им стигнат ли обиколките и силите. Резултатите на тима напоследък са добри, трупат точки и леко, по-леко поставят столичани в напрежение, но с цел да се повторя, все ми се струва, че са закъснели.
От една страна е хубяво, че първенството бе разделено, защото в челото интригата е голяма, но във втората седмица нещата сякаш прекалено рано станаха ясни. Когато изпаднеш в такава ситуации нито може да отидеш по-нагоре, нито по-надолу. Да, има някакви теоритични шансове Славия или Локомотив София да изпадне, но аз лично не вярвам, че червено-черните ще придружат Любимец, Пирин ГД и Нефтохимик. Мотивацията на играчите вече е съвсем друга.
Възловият двубой ще е Славия – Черноморец. Това ще е последният шанс за момчетата на Херо. Преди това обаче бургазлии трябва да се справят с Берое, което няма да е никак лека задача, нищо че старозагорци отдавна не играят за нищо.
В Берое работят сериозни хора и там на го раздават на дребно. Много съжалявам, а предполагам и доста любители на футбола, че тимът на Петър Хубчев не е в първата седмица. Липсата му там се усеща. За мен Берое не е по-слаб от Локо Пловдив и Черно море, но това е друга тема.
Поздравления за старозагорци, че играят феърплей през цялото време. Имайки в предвид, че Хубчев е немски възпитаник в това не бива да се съмняваме. На него полягането и премирането са му чужди. Но колкото и да стмулираш другите отбори да се хвърлят срещу противниците ти, когато вече си загубил доверието на хората, доверието в себе си, трудно може в един мач да надскочиш себе си. Може и да искаш, но дали ще ще успееш е съвсем друг въпрос.
За българския футбол не е много хубаво, че Бургас е заплашен да остане без отбор в А група, защото „Лазур“ е отличен стадион, както и кампуса страхотна база, но да се замислят хората, които са докарали нещата до там.
Това не е бездънна яма. Не може да си позовляваш през годините да харчиш повече, отколкото можеш да изкараш. Финансовият ресурс не трябваше толкова бързо да се изчерпва. Винаги трябва да си правиш сметка. В последните сезони Черноморец продаваше добре своите футболисти, закърпваше положението, но само това не стига.