Времето утре: сутринта слънце, после дъжд

Мисия Пловдив

02-05-2014, 19:49

Снимка:

Plovdivutre.bg

Автор:

Plovdivutre.bg

Всичко от Автора

Още по Темата:

Времето през май: много дъжд, облаци и слънце

В Пловдив максималната температура ще стигне 22 градуса

През нощта облачността ще се разкъса и намалее, на места до предимно ясно време. Ще бъде почти тихо. Минималните температури ще са между 6° и 11°. Утре в сутрешните часове на места в равнините и низините ще има краткотрайна мъгла.

Преди обяд ще преобладава слънчево време, но след пладне от запад облачността отново ще се увеличава и на места, главно в Западна България, ще превали. Възможно е и да прегърми. Дневните температури ще се повишат и максималните ще бъдат между 19° и 24°. Такава е прогнозата за времето на Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) към БАН за Агенция „Фокус".

В Пловдив утре ще бъде предимно облачно. Температурите ще са между 8 и 21 градуса.

Над Черноморието ще бъде предимно слънчево. В сутрешните часове видимостта ще бъде намалена от мъгла. Ще духа до умерен вятър от изток-югоизток. Максималните температури ще са между 18° и 20°.

Над планините облачността ще е разкъсана, след пладне в масивите от Западна България ще е по-често значителна и там ще превали дъжд, възможно е и да прегърми. Ще духа умерен и силен южен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 14°, на 2000 метра - около 7°.

В неделя ще се развива мощна купесто-дъждовна облачност и на много места ще паднат краткотрайни, в отделни райони интензивни валежи, придружени от гръмотевици; възможни са и градушки. Ще бъде все още топло, но вятърът ще се ориентира от северозапад и с него ще започне да нахлува студен въздух.

В Пловдив ще е облачно, ще вали дъжд, възможно е да има гръмотевици. Температурите в неделя ще са между 11 и 22 градуса.

В началото на следващата седмица, отначало от северозапад, след това и от североизток, с умерен вятър ще продължи да нахлува студен въздух, температурите ще се понижат и ще се установи сравнително хладно време. Максимални температури в понеделник ще са от 10-11° в западните райони до 18-19° в югоизточните. Облачността ще бъде значителна на места ще превалява дъжд.